SZDSZ-botrány: még nincs eredmény

Munkatársunktól
2008. 08. 17. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság májusban azt ígérte, hogy június közepére lesz eredménye az SZDSZ tavaly áprilisi, botrányos elnökválasztási csalása ügyében indított nyomozásnak, a bejelentésre hiába vár a közvélemény. Tafferner Éva szóvivő a nyomozóktól kapott információk alapján akkor arról beszélt, hogy gyanúsítottakat is megneveznek majd. Illés Hilda, a kapitányság helyettes szóvivője tegnap azt kérte lapunktól, a jövő héten keressük, addigra többet tud mondani. Arról sem kaptunk információt, milyen szakaszban van az eljárás, ha már két hónappal ezelőtt végeredmény közeli állapotról számolt be a rendőrség.
A tavaly március–április fordulóján történt csalássorozat eredményeképpen lett pártelnök Kóka János, majd a kirobbant botrány következményeként az idén nyáron rendkívüli tisztújítás történt. Az ügyben hónapok óta tart a nyomozás, a rendőrség pedig birtokában van a vizsgálathoz szükséges dokumentumoknak, amelyeket egyébként először a Hír TV és a Magyar Nemzet tett közzé. A szóvivő májusban arról is beszámolt, hogy a tanúkihallgatások a végükhöz közelednek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.