Tőkés: Szász a koalíció akadálya

Tőkés László európai parlamenti képviselő ma még egy utolsó erőfeszítést tesz az RMDSZ és az MPP közötti választási koalíció létrehozására.

2008. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség lezárta a párbeszédet a Magyar Polgári Párttal a novemberi választásokon való együttműködésről – jelentette be szombaton Markó Béla. A szövetség elnöke azután nyilatkozott így, mi-
után egy nappal korábban eredmény nélkül állt fel a tárgyalóasztaltól a két erdélyi politikai alakulat küldöttsége. Markó szerint a mostani megegyezést Szász Jenő MPP-elnök torpedózta meg az RMDSZ belső koalícióra vonatkozó javaslatának elutasításával. „Az MPP célja az RMDSZ, az erdélyi magyarság parlamenti képviseletének obstrukciója” – vélekedett Markó Béla.
Ezzel szemben Árus Zsolt MPP-alelnök úgy nyilatkozott: a polgári párt nem utasította el politikai riválisa ajánlatát, hanem először az együttműködés tartalmáról kívánt megállapodni, és csak utána a technikai részletekről. „Sajnálatos, hogy az RMDSZ semmilyen más együttműködési javaslatról nem volt hajlandó tárgyalni a belső koalíción kívül, és lesöpörte az asztalról javaslatunkat, miszerint kérjük ki a választási hatóság véleményét az általunk ajánlott pártkoalíció életképességéről” – állapította meg Árus.
Tőkés László szerint feltétlenül szükség van az RMDSZ és az MPP közötti megegyezésre, éppen ezért mára Nagyváradra hívta a polgári alakulat elnökségét, hogy meggyőzze őket az együttműködés fontosságáról. „Hosszú ideig Markó Béla akadályozta a megegyezést, most Szász Jenő akadályozza. Remélhetőleg azonban a jövőben nem fogja ezt tenni” – fogalmazott Tőkés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.