időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kiállítás, dzsessz és pszichodesign

Tölgyesi Gábor
2008.09.30. 13:50

Ismét sétálóutcává válik a Falk Miksa utca és környéke. A Műgyűjtők éjszakája után ma délután
2 órától éjfélig a galériás negyedben ötödik alkalommal rendezik meg a Falk Art Fórumot, ezúttal a kulturális örökség napjainak égisze alatt. A kiállítások mellett az érdeklődők többek között bepillantást nyerhetnek a bútorrestaurálás titkaiba, ingyenesen kérhetnek ékszer- és drágakőbecslést, esetleg nyilvános beszélgetésnek lehetnek tanúi, amelynek témája a XXI. század elejének egyik lakberendezési módja, a rejtélyes nevű pszichodesign lesz.
A fórum ideje alatt szakértők vezetik a látogatókat a műemléki házaknál és a galériákban, a szabad ég alatt koncerteket rendeznek, aki pedig elfárad, és a szeptemberi zimankóban nem fázik, az a művészek által festett, az utcán elhelyezett padokon pihenhet. A Falk Art Fórum részeként a Pintér Sonja Galériában XX. századi és mai magyar kortárs művészek alkotásaiból rendeznek aukciós kiállítást, a tárlaton festmények, grafikák, szobrok és mobil művek szerepelnek majd. Este 10 órától ugyanitt Dresch Mihály és Lukács Miklós ad koncertet az igényes dzsessz kedvelőinek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.