időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Röviden

MN
2008.09.21. 22:00

Uniós tisztségre vágyik Eörsi
Eörsi Mátyás pályázni kíván az Európa Tanács (ET) főtitkári posztjára, miután a jelenlegi főtitkár, a brit Terry Davis ötéves mandátuma jövőre lejár. A Heti Válasz értesülését az SZDSZ-es képviselő maga erősítette meg az MTI-nek Párizsban, ahova a grúz–orosz konfliktus jelentéstevőjeként érkezett az ET egyik testületének ülésére. (MTI)

Lengyel kisgazda útra lép?
Lapunk úgy tudja, Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő ma bejelenti, politikai pályafutását a Molnár László elnök és Atyánszky György főtitkár, egykori parlamenti képviselők által fémjelzett Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpártban folytatja. (MN)

Gönczöl dicsérte a biztonsági cégeket
Magyarországon fejlett a magánbiztonsági piac, a magánbiztonsági szervezetek példás keretek között, a törvények által meghatározott módon működnek – közölte Gönczöl Katalin, a rendészeti tárca államtitkára. Szerinte a kollektív szerződés szerint működő szervezetek egyszerre szolgálják a magyar közbiztonságot és a piac biztonságos működését. (MTI)

Segített az MSZP-n az SZDSZ
Az MSZP és az SZDSZ közös ellenzéki frakcióban dolgozik majd a Józsefvárosban, miután kilépések miatt megszűnt a VIII. kerületi képviselő-testület szocialista frakciója – tudatta a józsefvárosi SZDSZ. Hárs Gábor, az azóta az MSZDP-be távozott korábbi kerületi MSZP-elnök vezetésével három önkormányzati képviselő bejelentette kilépését az MSZP kerületi frakciójából. Mivel a frakcióalakítás határa öt fő, és a kilépéssel az MSZP-s képviselők négyen maradtak, frakciójuk megszűnt. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.