időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MTI
2008.09.23. 13:00

Kényszerű szabadság a Zalabaromfinál
Kényszerszabadságra küldték a Zalabaromfi több száz dolgozóját, miután a cég bankszámláit szeptember 1-jén zárolta a CIB Bank, így a zalaegerszegi társaság sem a munkatársainak, sem a beszállítóknak nem tud fizetni. Horváth László, a Zalabaromfi szakszervezeti vezetője elmondta: csütörtökön még a raktáron lévő áru csomagolását elvégezték, de miután napok óta nem vesz át baromfit a feldolgozó, így nincs munkájuk az embereknek. Egyelőre egyhetes kényszerszabadságra küldték a vágóhídon dolgozókat. (MTI)

Perel a Pannon Hőerőmű
Kereset érkezett az Európai Unió elsőfokú bíróságához a Pannon Hőerőmű Zrt.-től: a cég az Európai Bizottság azon határozatának megsemmisítését kéri, amely jogtalannak minősítette a hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodások részében nyújtott magyarországi állami támogatást. A brüsszeli bizottság a szóban forgó határozatban megállapította, hogy az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek és a hazai villamosenergia-termelők között kötött hosszú távú és garantált felvásárlási árat biztosító villamosenergia-vásárlási megállapodások a termelők javára a közös piaccal összeegyeztethetetlen állami támogatást tartalmaznak. A bizottság ezért elrendelte, hogy hazánk szüntesse meg a támogatás nyújtását. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.