időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Röviden

Dénes Zoltán
2008.09.29. 18:55

GVH-bírság egy rossz banki szlogenért
Tizenkilencmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az FHB Életjáradék Zrt.-re, mert az két egymástól lényegesen különböző életjáradék-konstrukciót – jelzálogjáradékot és lakásért életjáradékot – hirdetett ugyanazokkal a szlogenekkel. A versenyhatóság szerint az ügyfelek számára a más piaci szereplők termékeivel való összehasonlítást jelentősen megnehezítheti, hogy az FHB egy nem szabályozott piacú életjáradék-terméket, valamint egy kölcsönterméket ugyanazon kampányban szerepelteti. (B. P.)

Demonstráció a Négy Mancsnál
Tiltakozó demonstrációt tartanak ma 13 órakor a Négy Mancs Alapítvány Dalszínház utcai irodája előtt a Hungerit Zrt.-nél működő szakszervezetek. A két szakszervezet által öszszegyűjtött aláírások jegyzékét, a dolgozók petícióját közel 100 vállalati dolgozó jelenlétében a szakszervezet vezetői holnap délután kívánják átadni a Négy Mancs vezetőjének. Az állattartók az ágazat megszűnését sem tartják elképzelhetetlennek az osztrák alapítvány lejárató kampánya miatt, amit a liba- és kacsatömés betiltására hivatkozva folytat. Az alapítvány több szakember szerint is megkérdőjelezhető feketelistája alapján az áruházláncok német és osztrák területen szinte azonnal levették polcaikról a magyar termékeket. (D. Z.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.