időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Tőzsdére készülő biztosító

2008.09.21. 22:00

Jövő év elején megkezdi tevékenységét a majdnem száz százalékban magyar tulajdonú Első Magyar Általános Biztosító Zrt., amelynek tulajdonosa a Járai Zsigmond volt jegybankelnök által fémjelzett CIG Közép-európai Biztosító. A társaság tegnapi sajtótájékoztatóján Járai Zsigmond mint a részvénytársaság felügyelőbizottságának elnöke, elmondta: 2010 második felében szándékoznak megjelenni a tőzsdén, és a közeljövőben Romániában, valamint a térség más államaiban is terjeszkednek majd. A döntően hazai magánszemélyek tulajdonában álló CIG május végétől működik hazánkban, és szeptember elejére már négyszázmillió forint fölé emelte díjbevételét.
– A pénzügyi szektorban a hazai fogyasztók jobban bíznak a biztos hátterű, magyar tulajdonosi körrel rendelkező pénzintézetekben, mint a multikban – fogalmazott a Magyar Nemzeti Bank előző elnöke, aki hangsúlyozta: minden várakozást felülmúlt a biztosító indulása, így év végére nyolcszázmilliós, jövőre pedig legalább 1,2 milliárd forintos díjbevételt remélnek. Járai Zsigmond bejelentette, hogy a harmadik tőkeemelés is lezajlott a biztosítónál, így a CIG alaptőkéje 3,3 milliárd forint. Horváth Béla vezérigazgató kiemelte: a társaság a nagyobb összegű életbiztosítást kötő ügyfelek számára az idén lehetőséget teremt arra, hogy jelentős kedvezménnyel részvényt jegyezhessenek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.