időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Veszélyes anyag ömlött az M7-esre

Hírösszefoglaló
2008.09.21. 17:40

Nagy mennyiségű festék ömlött az úttestre abból a szlovén rendszámú járműből, amelynek vezetője a szalagkorlátnak hajtott tegnap hajnalban az M7-esen Balatonboglárnál. Szállítmányából 25 tonna vegyi anyag borult ki. Az aszfaltot a tűzoltók tisztították meg, amit a csúszás és szennyezés veszélye miatt gyorsan el kellett végezniük. A mentés idejére lezárták a vízelvezető csatornákat is, hogy a festék ne kerülhessen bele a Balatonba. A sofőrt könnyű sérülésekkel a siófoki kórházban ápolják. Szintén az M7-esen, a pusztazámori lehajtónál kigyulladt egy ammónium-nitrátot szállító teherkocsi fülkéje, a lángok átterjedtek a jármű tűz- és robbanásveszélyes rakományára is. A sofőr nem sérült meg. A nagyjából 300-400 tonna szétszóródott, műtrágyaalapként használt ammónium-nitrátot teljes útzár mellett takarították fel a tűzoltók – közölte az MTI-vel Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő.
Az M5-ös sztrádán Kiskunfélegyházánál a reggeli órákban egy osztrák kamion borult az árokba, a vezető könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.