Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Átláthatatlan az állami vagyonvesztés

A rendszerváltozás után előzetes felmérés alapján magánosították az állami vagyont – jelentette ki Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az Élőlánc Magyarország és a Duna Charta konferenciáján.

Munkatársunktól
2008. 10. 09. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁSZ-elnök szerint az egész olyan, mint amikor a kezét kell figyelni a varázslónak. Kifejtette: megbízható adatok híján nem lehet megmondani, hogy mekkora lehetett a vagyonvesztés a spontán privatizáció során. Kovács Árpád szintén aggályosnak találja az önkormányzati vagyon felmérését is.
A konferencián a Levegő Munkacsoport szakértője, Bödecs Balázs adatokra hivatkozva arról szólt, hogy a MÁV dolgozóinak létszáma több mint húszezerrel csökkent az elmúlt években, de a megtakarított bérköltség nem látszik a technikai fejlesztéseken. S figyelmeztetett arra is, hogy a vasúttársaság feldarabolása megkönnyíti a privatizációt.
Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.