Vesztegetés után sikkasztás a gyanú

2008. 11. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vesztegetés után immár sikkasztással is meggyanúsította a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Orbán Istvánt, az MSZP megyei szervezetének volt alelnökét – tudtuk meg Varga Erzsébettől, a megyei főügyészség szóvivőjétől. Közölte: a férfi a gyanú szerint az elmúlt 3–4 évben mintegy tízmillió forint értékben vitt haza élelmiszert az általa vezetett tatai edzőtáborból. A nyomozás újabb adatai szerint a gyanúsított egy 154 ezer forint értékű műholdas helymeghatározót (GPS) is vásároltatott az edzőtábor nevére egy vállalkozóval, amelyet aztán saját maga használt. Az már korábban ismert volt, hogy épülő családi házába annak ígéretével szereltetett be ingyen légkondicionálót egy vállalkozóval, hogy így majd újabb megrendelést kaphat a tatai edzőtáborban. A nyomozás eddigi adatai szerint Orbán István a tatai sportközpontban barátait is vendégül látta, ingyenkávé járt neki a büfében, nem fizetett az ebédért, sőt a húsokból rendszeresen csomagoltatott magának. Varga Erzsébet elmondta: a rendőrség a napokban kezdeményezte a nyomozás november 8-án lejáró határidejének meghosszabbítását.
Orbán István ügyvédje nem nyilatkozott az ügyben, de korábbi közleményében vitatta a gyanúsítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.