Szombathyné figyelte a sajtót

2009. 01. 16. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz arra szólította fel tegnap a kormányt és személyesen Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal vonják vissza az „MSZP-hez közeli újságírókkal” kötött megbízási szerződéseket. Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője felajánlotta, hogy a Fidesz sajtóosztálya ingyen elvégzi a sajtófigyelést, a lapszemlekészítést és azokat a feladatokat, amelyekért Gyurcsányék – mint arról lapunk tegnap beszámolt – „súlyos milliókat” fizettek ki tavaly a hozzájuk közel álló újságíróknak. Koszorús László szerint „arcátlan” dolog, hogy olyan tevékenységekre költenek közpénzt, amelyeket a minisztériumok apparátusai is el tudnának végezni. A fideszes politikus emlékeztetett: amikor a kormány a válságra való hazug hivatkozással brutális megszorító intézkedéseket léptetett életbe, Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy a kormány majd takarékoskodik, ehhez képest jól látszik, hogy felelőtlenül szórják a közpénzt a „haveroknak, MSZP közeli cégeknek”.
A Kormányszóvivői Iroda közleményében úgy reagált: a Fidesz a tényekre „fittyet hányva” olyan szerződéseket kifogásol, amelyeket még a nemzetközi gazdasági válság előtt kötöttek. A szóvivői iroda jelezte: elfogadják az ellenzéki párt „sajtógyűjtésre” vonatkozó felajánlását, és azt az elektronikus levélcímükre várják.
Amint arról tegnap hírt adtunk, tavaly is sok millió forint közpénzhez jutottak a kormányhoz közel álló balliberális újságírók. Batiz András korábbi kormányszóvivő cége készségfejlesztő tréningeket tartott, Petri Lukács Ádám, a Népszava volt rovatvezetője tanácsokat osztott és tanulmányt írt, Déri Miklós, a Magyar Narancs egykori fotósa a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) rendezvényeit örökítette meg, Szombathy Pálnak, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjének cége pedig egymillió forintért sajtószemléket készített. Szombathy az Indexnek úgy nyilatkozott: a sajtófigyelést nem ő, hanem a felesége végezte, aki a családi bt. kültagja. Rámutatott: amikor ezt a megbízást elnyerték, nem akartak álszent megoldást választani és egy másik cég nevén szerződést kötni, mert szerintük nincs takargatnivalójuk ebben az ügyben. A köztévé A la carte című műsorát vezető újságíró hozzátette: ő maga a jövőben sem kíván a kormányzatnak dolgozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.