Csontvázak a tatai szekrényben

Velkei Tamás
2009. 02. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boda Gyula Balázs neve gyanúsítottként még nem merült fel a tatai edzőtábor vezetője, Orbán István ügyével kapcsolatban – mondta lapunknak Léber Gabriella. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azokra a sajtóértesülésekre reagált, amelyek korábban arról számoltak be: a rendőrség a közelmúltban kihallgatta Bodát az Orbán-ügyben. Boda Gyula Balázs MSZP-s városi alelnök, építési vállalkozó állítólag korábban a tatai edzőtáborban számos jól jövedelmező munkát kapott párttársától. Boda neve nem csak Tatán ismert, miután két tatabányai lakóparknál is pórul jártak vele a leendő tulajdonosok. A politikus cége, a Pólus Kft. ellen ugyanis felszámolási eljárás indult. A lakók azóta nemcsak a banki kölcsönöket törlesztik, hanem az albérletet is, mivel a Boda cége által épített Bárdos utcai lakópark része lett a felszámolási vagyonnak.
Ismert, hogy Tata polgármestere, Michl József mindeközben kezdeményezte, hogy a szocialisták hívják vissza az önkormányzat gazdasági bizottságából az előzetes letartóztatásban ülő Orbán Istvánt és a most megyei elnökké választott Boda Gyula Balázst, mert egy év alatt szinte részt sem vettek a bizottsági üléseken, így érdemtelenül veszik fel tiszteletdíjukat.
Eközben gőzerővel folyik tovább a nyomozás Orbán István, a város edzőtáborának volt igazgatója ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. – Jelenleg a szakértői vélemények értékelése zajlik, ám a nyomozás eredményességének érdekében egyelőre bővebb információval a rendőrség nem tud szolgálni – nyilatkozta Léber Gabriella. Hozzátette, hogy a nyomozás még több hónapig is eltarthat, mert a szerteágazó ügyben számos szakértői véleményt kell beszereznie a rendőrségnek. Annyi biztos, hogy március 12-ig rács mögött marad Orbán István, az MSZP volt Komárom-Esztergom megyei alelnöke.
Orbán Istvánt ötrendbeli sikkasztással, valamint hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsítják. A volt táborigazgató, aki 2008. szeptembere óta ül előzetesben, a gyanú szerint az edzőközpont előtt felállított, Fáklyavivő címet viselő szobor kivitelezőitől 250 ezer forintot kért jogtalanul, továbbá több esetben is visszaélt hatalmával. Orbán barátait, ismerőseit ingyen szállásolta el a tatai táborban, akik ingyen étkezhettek, emellett a tábor konyhájáról élelmezési anyagokat vitetett ki. Alkoholos befolyásoltság alatt a sportközpontban közlekedési balesetet is okozott a volt alelnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.