Ezredest vesztegetett meg az elítélt

Hírösszefoglaló
2009. 02. 12. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozott idejű szabadságvesztést indítványozott a büntetés-végrehajtási ezredesek pereként emlegetett büntetőügyben a másodrendű vádlottnak, egy volt bv-ezredesnek és egy vesztegető fogvatartottnak a Győri Katonai Ügyészség a megyei bíróság tegnapi tárgyalásán.
A ma már nyugalmazott bv-ezredeseket, továbbá ügyvédeket, orvosokat vesztegetéssel, magánokirat-hamisítással vádolják – közölte az MTI. Az ezredes ugyanis jogtalan előnyhöz juttatott pénzért egy fogva tartott vállalkozót. Az elítélt üzletember eltávozást, soron kívüli látogatást, valamint más előnyöket élvezett börtönévei alatt. Az elsőrendű vádlott – szintén bv-ezredes – közbenjárására sikerült elintézni, hogy a büntetését töltő elítélt vállalkozót előbb az előzetes fogvatartottakat őrző egri börtönbe helyezzék el, majd pedig a büntetés-végrehajtás tököli kórházában maradhasson, és jó körülményeket biztosító körletben őrizzék.
Mindezért egymillió forintot kapott, majd ugyanekkora összeget kért a tököli intézet egykori parancsnokának, a másodrendű vádlottnak is. Az ezredesnek ez is kevésnek bizonyult, és további hárommillió forintot követelt.
Az ügyben várhatóan februárban hirdetnek ítéletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.