Újabb két SZDSZ-es gyanúsított

2009. 02. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencre emelkedett azoknak az SZDSZ-es politikusoknak a száma, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) magánokirat-hamisítással gyanúsít a párt 2007-es elnökválasztó küldöttgyűlésén történt csalások miatt – tudta meg lapunk a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. Skoda Gabriella elmondta: a két újabb gyanúsítottat is azért vonták büntetőeljárás alá, mert jogosulatlanul, mások nevében adták le a szavazatukat. A nyomozás határideje április közepén jár le, ez azonban meghosszabbítható – közölte a szóvivő. A gyanúsítottak mindanynyian Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ-es küldöttek.
Ismert, a Hír Televízió tárta fel, hogy az SZDSZ 2007-es elnökválasztásán álküldöttek, illetve szavazati joggal nem rendelkező emberek is voksolhattak, amelynek eredményeként az első forduló döntetlenje után másodjára Kóka Jánost választották elnöknek. (Az ő helyét tavaly nyáron Fodor Gábor foglalta el.) A Jüttner Csaba szabolcsi elnök vezetésével lefolytatott belső vizsgálat azt állapította meg, hogy Borsod megyéből négy álküldött érkezett, azonban a további vizsgálat arra is fényt derített, hogy Jüttner megyéjéből szintén négyen jogosulatlanul vettek részt az elnökválasztáson. A rendőrség azt nem vizsgálja, hogy a küldöttek szavazatai befolyásolták-e a tisztújítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.