A Fidesz erősítené a közbiztonságot

2009. 03. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosítaná a költségvetést a Fidesz közbiztonság erősítése érdekében: 33,5 milliárd forinttal juttatnának többet idén a rendőrségnek. A legnagyobb ellenzéki párt biztonsági és rendvédelmi munkacsoportjának tegnapi ülése után Lázár János közölte, kétszer 15 milliárd forintra lenne szükség a hatóság működési költségeinek biztosítására, valamint a túlórapénzek fedezetéhez és a technikai feltételek biztosításához. Ezenfelül 3,5 milliárdot juttatnának a rendőrőrsprogramra és a körzeti megbízotti rendszer erősítésére. A forrásokat a költségvetés általános tartalékából és az állam működési kiadásainak lefaragásából fedeznék.
A Fidesz mindezeken felül törvényjavaslatot terjeszt be az Országgyűlésnek a büntetőeljárások felgyorsítása érdekében, illetve ismét benyújtják a három csapás törvényt, amely drasztikusan szigorítaná az erőszakos cselekmények büntetési tételét.
Lázár János pártja indítványait azzal indokolta, hogy a kormány nem képes garantálni az embereknek a védelemhez való jogát. A rendőrség kudarcot vallott az utóbbi időben a brutális életellenes bűncselekmények felderítésénél. Eközben a kormány csak „szövegel”, Draskovics Tibor rendészeti miniszter ígérete ellenére a mai napig nem terjesztette be a parlamentnek a Btk. szigorítására vonatkozó javaslatát. A rendőrség továbbra sem jutott hozzá a harsányan beígért pluszmilliárdokhoz, viszont 8 milliárd forintot zároltak a büdzséjéből – hangsúlyozta a fideszes szakpolitikus, aki szemenszedett hazugságnak nevezte azt a kormányzati bejelentést, hogy plusz 1300 rendőrt állítanak állományba. A Gyurcsány-kormány nemcsak a közbiztonságot nem tudja garantálni, hanem a rendőrség irányítása kapcsán is teljes kudarcot vallott, hiszen mindenki látja, hogy a hatóság körül nagyon nincsen rendben valami. Lázár János felidézte a veszprémi és a tatárszentgyörgyi bűncselekmény kapcsán elkövetett rendőrségi bakikat és félretájékoztatásokat, és hogy egyik esetben sem vonták le a konzekvenciákat. A kormány eközben egyetlen dolgot tett, megpróbált feszültséget szítani, rasszizmussal vádolta a társadalom jó részét, etnikai motivációról beszélt alaptalanul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.