Százmilliók szállodafejlesztésre

Több száz millió forintos támogatást nyert el a Molnár Albert MSZP-s parlamenti képviselő résztulajdonában lévő cég szállodafejlesztésre – tudtuk meg. A válság dacára a székesfehérvári politikus uniós és hazai közpénzből szerzett 468 milliós vissza nem térítendő támogatást az érdekeltségébe tartozó Magyar Király Szálloda luxushotellé történő átalakítására.

2009. 03. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hotel, illetve annak patinás régi épülete a koronázóváros szívében található, amely térséget Molnár Albert is képviseli a parlamentben. Úgy tudjuk, a szálloda átalakítása – amely következtében egy wellnessrészleggel rendelkező luxushotel jönne létre – hozzávetőleg 1,5 milliárd forintot emészt fel, ennek része a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetőleg a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által megítélt 468 millió. A támogatásról szóló döntést februárban hozta meg a kormánypárti többségű regionális fejlesztési tanács, amelynek korábban Molnár is tagja volt.
A birtokunkba került adatok alapján a busás összeget a Balance–99 Ingatlanhasznosító és Vendéglátó Zrt. nyerte el a Közép-dunántúli operatív program keretében a „Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások infrastrukturális és minőségi fejlesztése” című pályázaton. A szocialista képviselő – legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint – 45 százalékban tulajdonosa a Balance–99 Zrt.-nek, amelynek igazgatója is egyben. A cég 100 százalékban birtokolja a szállodát üzemeltető Magyar Király Vendéglátó Kft.-t. Feltűnő még: a fenti pályázaton eddig öszszesen 13 vállalkozás jutott támogatási forrásokhoz, közülük a Balance–99 kapta a legmagasabb turisztikai támogatást a fejlesztési közpénzekből.

Konferenciára van pénz. A Confhotel Rendezvényügynökség és a Global Event Rendezvényszervező cég nyerte meg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) tavaly decemberben, a válság idején meghirdetett közbeszerzési eljárását rendezvényszervezésekre – írta a Kreatív Online. Az FSZH 2009 márciusa és jövő év decembere közti időszakra keresett ügynökségi partnert szakmai rendezvényeinek – értekezletek, konferenciák, kiállítások – lebonyolítására. A megbízás keretöszszege 500 millió volt, amelytől a kiíró 20 százalékkal, azaz 100 millióval térhet el felfelé. A feladatok egy részét a Nemzeti fejlesztési Ügynökség társadalmi megújulásért operatív programjának uniós keretéből finanszírozzák, a többit hazai közpénzből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.