Ne a bankokat támogassák

Magyarország érdekeivel ellentétesnek nevezte tegnap a Fidesz elnöke, hogy a kormány 600 milliárd forinttal kívánja támogatni a hazai bankszektort. Orbán Viktor Kolozsváron elmondta: tudomása szerint a Bajnai-kabinet a Nemzetközi Valutaalappal tervez aláírni erről szóló szerződést.

2009. 05. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt kormányfő elfogadhatatlannak és a nemzeti oldal által lezárni kívánt Gyurcsány–Bajnai-korszak egyik szimbólumának nevezte, hogy miközben a kormány képviselői egyik kezükkel megsarcolják az embereket, aközben a pénzügyi válság előidézésében kulcsszerepet játszó bankoknak bőkezűen osztogatják a pénzt. A Tőkés László vezette erdélyi magyar összefogás EP-listáját támogató politikus üdvözölte, hogy a romániai magyar politikai alakulatok között létrejött az egyetértés az autonómia kiépítése és a minél erősebb brüsszeli magyar érdekképviselet érdekében. A politikus szerint a június
7-i választás fontos állomás lesz a magyar nemzeti érdekeknek hátat fordító, a felhajtó- és alkotóerőt jelentő nemzeti összetartozás gondolatát mellőző Gyurcsány– Bajnai-korszak lezárása szempontjából. Orbán lapunk kérdésére helyeselte, hogy Bukarest megkönnyítette az állampolgárság megszerzésének feltételeit a határon túli románok számára.
Részletek a 3. és a 9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.