időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Ne a bankokat támogassák

Rostás Szabolcs
2009.05.31. 22:00

Magyarország érdekeivel ellentétesnek nevezte tegnap a Fidesz elnöke, hogy a kormány 600 milliárd forinttal kívánja támogatni a hazai bankszektort. Orbán Viktor Kolozsváron elmondta: tudomása szerint a Bajnai-kabinet a Nemzetközi Valutaalappal tervez aláírni erről szóló szerződést.

A volt kormányfő elfogadhatatlannak és a nemzeti oldal által lezárni kívánt Gyurcsány–Bajnai-korszak egyik szimbólumának nevezte, hogy miközben a kormány képviselői egyik kezükkel megsarcolják az embereket, aközben a pénzügyi válság előidézésében kulcsszerepet játszó bankoknak bőkezűen osztogatják a pénzt. A Tőkés László vezette erdélyi magyar összefogás EP-listáját támogató politikus üdvözölte, hogy a romániai magyar politikai alakulatok között létrejött az egyetértés az autonómia kiépítése és a minél erősebb brüsszeli magyar érdekképviselet érdekében. A politikus szerint a június
7-i választás fontos állomás lesz a magyar nemzeti érdekeknek hátat fordító, a felhajtó- és alkotóerőt jelentő nemzeti összetartozás gondolatát mellőző Gyurcsány– Bajnai-korszak lezárása szempontjából. Orbán lapunk kérdésére helyeselte, hogy Bukarest megkönnyítette az állampolgárság megszerzésének feltételeit a határon túli románok számára.
Részletek a 3. és a 9. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.