Orbán: Ne adjanak pénzt a bankoknak

2009. 05. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor Magyarország érdekeivel ellentétesnek nevezte tegnap, hogy a kormány 600 milliárd forinttal kívánja támogatni a hazai bankszektort. A Fidesz elnöke Kolozsváron elmondta: pártja információi szerint a Bajnai-kabinet a Nemzetközi Valutaalappal tervez aláírni erről szóló szerződést. Orbán a nemzeti oldal által lezárni kívánt Gyurcsány–Bajnai-korszak egyik szimbólumának és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány képviselői egyik kezükkel megsarcolják az embereket, a pénzügyi válság előidézésében kulcsszerepet játszó bankoknak pedig bőkezűen osztogatják a pénzt.
– A bankok és az MSZP közötti effajta paktumot mi nem fogadjuk el, mert tűrhetetlen, hogy az emberektől a megszorításokkal elvett pénzt odaadják a bankoknak, illetve a bankároknak. Mindez jól mutatja, hogy a ma Magyarországon zajló válságkezelés nélkülözi az emberek érdekében tett lépéseket, hiszen ezt a hatalmas összeget elsősorban nem a bankoknak és a bankároknak kellene odaadni, hanem sokkal inkább a magyar emberek érdekeit szolgáló formában kellene elkölteni – jelentette ki a kincses városban a volt kormányfő, és szemléltetésképpen hozzátette: ez az összeg a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem 400 éves költségvetésével egyenértékű.
Orbán szerint a magyar adófizetők – akiktől a kormány a megszorításokkal pénzt vont meg – nem tehetnek a Magyarországot sújtó gazdasági válságról, a pénzintézetek viszont jelentős mértékben tehetnek róla, hiszen a bankok gazdálkodása is közrejátszott abban, hogy Magyarország ma nehéz gazdasági helyzetbe került. – Az általunk lezárni kívánt korszakot egyszerre jellemzi a nemzeti ügyek iránti közömbösség, a milliárdosok gondolkodásmódja, a közemberek érdekeinek figyelmen kívül hagyása. Ezért fontos, hogy az anyaországi, felvidéki és erdélyi választópolgárok nagy számban vegyenek részt az európai parlamenti választásokon, és fejezzék ki: változást akarnak – szögezte le a Fidesz elnöke, aki szerint a június 7-i megméretés eredménye, részvételi aránya szoros összefüggésben áll a reményei szerint minél hamarabb bekövetkező országgyűlési választásokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.