időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Röviden

MTI
2009.05.31. 22:00

Ellenkezik egy szocialista
Az MSZP nem támogatja sem a 6+6-os iskolatípus kötelező bevezetését, sem pedig azt, hogy bármilyen képzési formát betiltsanak Magyarországon – közölte Tatai-Tóth András, a párt oktatási munkacsoportjának vezetője. A kormánypárti politikus leszögezte: nem lehet az iskolarendszerben ilyen gyakorisággal változtatásokat végrehajtani, meg sem várva, hogy a korábbi lépések milyen eredménnyel jártak. (MTI)

Június 29-én befejezik
Várhatóan június 29. lesz az Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napja, ekkor ül össze a nyári szünet előtt utoljára a parlament – közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság tegnapi ülése után. Közölte, az SZDSZ ellenzéki frakciónak minősül.(MTI)

Püspökök szavazásra buzdítanak
Részvételre buzdít a június 7-i európai parlamenti választáson a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia; az erről szóló nyilatkozatot május 31-én felolvassák a templomokban. Az MKPK olyan jelöltek támogatását ajánlja, akik a leginkább rászorulók iránti szolidaritás érvényesülését segítik; „akik nem önző csoportérdekeket, hanem az egész emberiség javát szem előtt tartva fáradoznak a teremtett világ megóvásán, akik a magyarság érdekeit képviselik” – tették hozzá. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.