időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MTI
2009.05.29. 22:00

Magyar bankokat minősítettek le
Rontotta több magyar bank besorolásait kedden a Moody’s Investors Service hitelminősítő, arra a véleményére hivatkozva, hogy a működési környezet gyors romlása jelentős nyomást gyakorol az érintett pénzintézetek önálló hitelképességi mutatóira. A nemzetközi hitelminősítő keddi londoni bejelentése szerint a visszaminősítések az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a CIB Bank, a K&H, az MKB, az Erste Bank Hungary, a Budapest Bank és az MFB besorolásait érintik. (MTI)

Ingatlanalap bedőlt lakásokból
A tömeges árverések elkerülése érdekében egy ötéves zárt végű ingatlanalap létrehozását javasolja az államnak és a bankoknak Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge’s Holding vezérigazgatója. A rossz lakáshiteleket begyűjtő alap úgy működhetne, hogy befektetési jegyeire a diszkont kincstárjegyek hozama felett három százalékot garantálna az állam. A lakásokat csak az öt év leteltével adnák el, azok nem kerülnének – árverezéssel – most a piacra, a volt tulajdonosok pedig bérlőként használhatnák azokat. (MTI)

Engedékenyebb horvát vámosok
Jelentősen enyhülnek csütörtöktől Horvátországban a beviteli vámszabályok, így az európai uniós, tehát a magyar állampolgárok is az eddiginél jóval nagyobb mennyiségben vihetnek magukkal élelmiszert. A május 21-én hatályba lépő változásoknak köszönhetően egyes élelmiszerfajtákból 10 kilogrammnyit is bevihetnek az utazók, egyebek mellett hús- és tejtermékekből, csecsemőtápszerekből és bébiételekből. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.