időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Hősökre emlékeztek országszerte

Velkei Tamás
2009.06.11. 22:00

A magyar hősök emlékünnepén országszerte megemlékezéseket tartottak, tisztelegve a magyar katonák előtt, akik az Árpád-kortól kezdve napjainkig védték a hazát. Az Országgyűlés 2001-ben iktatta törvénybe az emlékünnepet, amely 1925 és 1944 között nemzeti ünnep volt. – Egy nemzet fájdalmából fakad az emlékezés, de kegyelettel kell adóznunk azon hősök előtt, akik ezer éven át védték a hazát – mondta Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke vasárnap a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a magyar katonahősök emlékművénél. Hozzátette: a magyar nemzet azért létezik még, mert valamikor, valakik nem féltették életüket adni a megmaradásáért, és a haza érdekében bátrak voltak, amikor annak kellett lenni.
A budapesti Hősök terén szintén vasárnap tartott koszorúzáson lerótta kegyeletét Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Tömböl László vezérkari főnök és Varga Zoltán önkormányzati miniszter. – Mi nem a halál, hanem az élet hősei akarunk lenni, olyan országot és világot akarunk építeni, amely fennmaradása nem követel több hőst, amelynek nincsen szüksége további áldozatokra – hangsúlyozta Szekeres.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.