időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Vasárnap választ az ország

Munkatársunktól
2009.06.15. 22:00

Holnap az ország több mint nyolcmillió választópolgára szavazhat, hogy döntsön az Európai Parlament 22 magyar képviselőjéről. A jogosultak a nyolc pártlista valamelyikére adhatják le voksaikat, a listákon szereplő jelöltek a szavazataránynak megfelelően nyerhetik el mandátumukat.

Voksunk csak akkor érvényes, ha az ikszet vagy a pluszjelet a szavazólapon szereplő nyolc párt közül egynek a neve fölött helyezzük el az erre szolgáló karikában. A mozgásukban korlátozott jogosultak írásban kérhetik, hogy mozgóurnával keresse fel őket a szavazatszámláló bizottság két tagja. A nem hivatalos végeredményt vasárnap este tíz órakor közzéteszik. A választás jogerős, hivatalos lezárásáról a külföldön leadott voksok hazahozatala után, a jövő héten döntenek.
Hollandiában már nyilvánosságra is hozták az EP-választás eredményeit. A Jan Peter Balkenende kormányfő vezette jobboldali Kereszténydemokrata Tömörülés nyerte meg az ottani választást, míg a Geert Wilders vezette szélsőjobboldali Szabadságpárt a második helyen végzett.
Pécsett időközi országgyűlési választást is rendeznek vasárnap.
Továbbiak a 3. és a 9. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.