Gyilkosság Temesváron

2009. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Egymást vádolja a bűncselekmény elkövetésével az a fiatal temesvári pár, amely a román rendőrség szerint a hét végén több késszúrással meggyilkolt, majd feldarabolt egy idős férfit. A 310 ezer lakosú Béga-parti városban általános megdöbbenést váltott ki a két húszéves orvostanhallgató tette. A történtekre úgy derült fény, hogy az orvosi egyetem bentlakásának kapusa vasárnap hajnalban arra lett figyelmes: a közös szobát megosztó fiatalok több csomagot cipelnek a közelben parkoló gépkocsijukhoz, és a hatalmas bőröndből szivárog a vér. A kollégium alkalmazottja által riasztott rendőrök felfeszítették a Mercedes csomagtartóját, amelyben bőröndbe csomagolva rábukkantak egy idős férfi felsőtestére, az áldozat feldarabolt lábait pedig műanyag zacskókban találták. A nyomozók azonnal behatoltak a diákkollégium szobájába, ahol már csak Sergiu Floreát találták meg, aki bezárkózott a fürdőszobába, és több helyen felvágta az ütőerét. Kórházba szállítása után a fiatalember – aki könnyebb sérülésekkel megúszta az öngyilkossági kísérletet – azt állította a nyomozóknak, hogy a 65 éves áldozatot a barátnője ölte meg, a férfi ugyanis nem akarta kifizetni a lány szexuális szolgáltatásaiért előzetesen lebeszélt 500 eurót.
Az ügyben fordulatot hozott, hogy időközben feladta magát a rendőrségen Carmen Bejan, aki azt vallotta: a pásztoróra után barátja rontott be a szobába, leszúrta az áldozatot, majd arra kényszerítette barátnőjét, hogy segítsen eltűntetni a holttestet. A törvényszéki orvos a 65 éves férfi tetemén ötven késszúrás nyomát fedezte fel, és valószínűleg már nem élt, amikor feldarabolták. Kiderült, hogy az áldozat roma nemzetiségű, akinek rokonai leszögezték: nemzetközi bírósághoz fordulnak, ha nem ítélik életfogytiglanra az elkövetőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.