BKV-milliók az „utasverő” cégnek

Bajnai Gordon miniszterelnök tanácsadójának volt cégét bízta meg a BKV matricák és tájékoztató táblák készítésével, 315 millió forint értékben. A Gravoform Kft.-t közbeszerzési eljárásban választották ki a feladatra, és idén május végén kötöttek velük 2012 végéig szóló szerződést.

Munkatársainktól
2009. 09. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégnek 2007-ig az a Winkler Gyula volt a tulajdonosa, aki évek óta Bajnai Gordon miniszterelnök közeli munkatársaként, tanácsadójaként tevékenykedik, illetve a Szerencsejáték Zrt.-nek igazgatósági tagja. A Gravoform Kft. ügyvezetője nem más, mint az ő testvére, Winkler Ferenc. A BKV szerint nem a kormányzati kötődés, hanem a „legelőnyösebb ajánlat” döntött a cég kiválasztásánál.
Eközben kiderült: az utasverésekben is jeleskedő, a BKV-nál régóta foglalkoztatott Discrate Security Kft. sok millió forintért végezheti tovább a jegyellenőrzést a járműveken és a megállókban.
A fővárost irányító MSZP– SZDSZ-koalíció pártjai viszont tegnapi tárgyalásukon sem tudtak megegyezni a BKV felügyeletéről. A balliberálisok megoldásként a társaság igazgatósága és felügyelőbizottsága leváltását javasolják.
Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.