Hadd szíjja a bor az anyját!

A pannonhalmi borvidéken mindössze egyszer fordultunk meg – legalábbis pincejáró rovatunkkal. Ennek csak részben oka az, hogy meglehetősen kicsi borvidékről beszélhetünk, kevés borásszal; inkább arról van szó, hogy Pannonhalma ritkán szerepel a borturizmus trendi célállomásai között. Alig hallani híreket e borvidékről, pedig történelmi jelentőségű, annyi szent! Borítészünket, Csite Norbertet kértük, ajánljon valakit, mert nem lehet igaz, hogy nincs ifjú titán arrafelé

Mészáros József
2009. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csite megkóstolta

Szél Fiai Cellárium – „Akácos” fehér burgundi, 2007. Közepesen mély aranyszín; a szűretlenség nyomai kavarognak a pohárban, ami gazdagságot ígér. Intenzív is az illat! Fanyar füstösség, vaníliás porosság, kamilla-citrus egyveleg. Aztán karizmatikusan megjelenik az akác, amelyben a bor erjedt és érlelődött. Az ízkép is ezen alapul: édes-fűszeres, mézes-fahéjas, krémes és sós. Éppen elegendő savval az egyensúlyhoz. A gyümölcsösség viszont a háttérben lapul: az egres, a körtekompót és a fehér húsú őszibarack jegyei jelennek meg – ha sikerül felszínre törniük. Utóíze hosszú, lekerekedett, töppedt aromákkal teli.
(Csite Norbert, borászati szaklapok borítésze)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.