Székelyföldi drogfogás

Akár tizenöt év börtönbüntetéssel is sújthatják Romániában azt a két magyar állampolgárt, akiket kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás miatt vettek őrizetbe tegnap Székelyudvarhelyen. A román hatóságok korábban Nagyváradon füleltek le magyar drogcsempészt.

2009. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy személyt, közöttük két magyar állampolgárt helyeztek előzetes letartóztatásba tegnap a román hatóságok Székelyudvarhelyen drogkereskedelem gyanújával. A Hargita megyei rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés ellenes főosztályának tájékoztatása szerint az őrizetbe vettek egyike egy magyar–román állampolgársággal rendelkező, 30 éves férfi, aki 62 gramm indiai vadkendert vitt magával Magyarországról a Székelyföldre. A 14 tasakba felosztott kábítószer egy részét ötvenezer forintnak megfelelő összegért eladta egy felsőboldogfalvi férfinak, aki aztán az anyagon a vételár kétszereséért túladott egy 28 éves magyarországi nőnek.
Utóbbi egy 22 éves egyetemi hallgatóval a kábítószer egy részét elfogyasztotta, néhány grammot pedig megpróbált értékesíteni, a nyomozók azonban tudomást szereztek a készülő tranzakcióról, és lecsaptak rájuk. A román rendőrök a drogot Romániába szállító magyar férfi gépkocsijában újabb öt adag vadkendert találtak. A hatóságok szerint a 29 napos előzetes letartóztatásba helyezett két magyar állampolgár közül a férfit nagy kockázatú drogoknak az országba való jogtalan behozatala miatt akár 20, a kábítószer-kereskedelem közben tetten ért nőt pedig 15 éves börtönbüntetésre ítélhetik.
Idén júniusban egyébként a román rendőrség egy nagyváradi bárban ért tetten egy 35 éves, magyar állampolgárságú kamionsofőrt, aki 412 ecstasy tablettát és 3,1 gramm metamfetamint próbált eladni kétezer euróért. A portékáját tablettánként négy euróért kínáló férfi büntetőpere jelenleg is folyamatban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.