Előzetesben maradnak Mikóczyék

2009. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk értesülései szerint tizenkilenc nappal meghosszabbították a hét végén a román hatóságok Mikóczy Zoltán és magyar állampolgárságú üzlettársa előzetes letartóztatását. Overdose, a neves versenyló tulajdonosa és Györke Dezső Sándor ellen még pénteken emelt vádat a nagyváradi törvényszéki ügyészség csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt. Szilágyi Mátyás, Magyarország kolozsvári főkonzulja a hét végén felkereste a nagyváradi fogdában Györke Dezsőt, aki elmondta: reméli, mihamarabb tisztázódik az ügy, és a román hatóságok ejtik a vádat ellene vagy szabadlábra helyezik. Hozzátette: megtörténhet, hogy a két üzletember perének tárgyalása már ezen a héten megkezdődik gyorsított eljárásban. Mint ismeretes, Mikóczyt és Györkét október 21-én helyezték tíznapos előzetes letartóztatásba, miután a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk elárverezendő gépsorait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.