időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Lemond Boris Johnson

ETO-bravúr, veszprémi kiütés

Ballai Attila
2009.11.25. 23:00

A kép kedvezőbb a múlt hetinél, hiszen ezúttal a Győr női és a Veszprém férficsapata is győzött a kézilabda Bajnokok Ligájában, és ezzel mindkét alakulat továbbjutási esélyei gyarapodtak. A Montpellier-ben vesztes Szeged ellenben legfeljebb a matematikában bízhat a valós erőviszonyok érvényesülése helyett.

Női kézilabdameccset nézni a férfi után ahhoz hasonló kontraszt, mintha a második világháborút követné az első. A fegyverek hatékonysága között ugyanis jelentős a különbség, de a küzdelem ettől még lehet éppolyan ádáz, sőt, akár ádázabb. Mint például szombaton este az Itxako–Győri ETO BL-csoportderbin, ahol a vendégek a második félidőben valóságos kézitusában állták útjukat a hazaiaknak. A spanyolokat láthatóan kizsigerelte a múlt szombati oroszországi túra, majd a hétközi bajnoki rangadó, így szokásos pörgős, rohanós stílusuk helyett jobbára a győri falra tapadva gyömöszölték a labdát, ám a magyarok remek védekezése miatt ez hamvába holt vállalkozásnak bizonyult. Különösen a második félidőben, amikor a házigazdák mindössze öt gólt préseltek be. Az ETO így Pálinger szokásos védéseivel és Vérten hét góljával 10-9-es szünet után 20-14-re nyert, sokkal egyértelműbb sikert aratott, mint két hete Győrben.
Mivel a C csoport másik találkozóján az orosz Zvezda Zvenyigorod 27-26-ra legyűrte a Valceát, négy forduló után a következő a sorrend: 1. Valcea 6, 2. Zvenyigorod 5, 3. Győr 4, 4. Itxako 1. A magyarok két hátralévő mérkőzésüket otthon vívják jövő januárban, és ha mindkétszer győznek, biztosan bejutnak a legjobb nyolc közé.
A férfi BL-ben az MKB Veszprém még csak a nyolcaddöntőbe igyekszik, de oda aztán teljes lendülettel. A gárda szombaton 35-18-ra semmisítette meg az ennél többre hivatott Boszna Szarajevót. A bosnyákok az első félidő derekáig azt sem nagyon tudták, hol vannak, már addigra tízet számolt rájuk az örömittas publikum. Aki ilyen produkcióra képes az európai derékhad ellen, mint a veszprémiek, az joggal álmodik akár a négyes döntőbe jutásról is. Először persze a B csoport hat együtteséből kell az első négy között zárni, de mivel az MKB öt forduló után, féltávnál az élre ugrott, ez alapfeladat.
A Pick Szegednek bezzeg őrült bravúrra lett volna szüksége tegnap az A csoportban a nyáron Karabaticcsal és Kavticnikkal tovább erősített Montpellier otthonában, ám ez elmaradt. Tovább csökkentette az esélyeket, hogy a magyarok jobbátlövője, Krivokapics már a hatodik percben megsérült, de valószínűleg nem ezen múlott. A franciák 30-23-ra nyertek, a Szeged pedig lecövekelt az ötödik helyen, és roppant nehéz lesz onnan feljebb, továbbjutó pozícióba kapaszkodnia.
A férfi EHF-kupában a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharcban a PLER feladta pályaválasztói jogát, így mindkétszer az izlandi Haukar otthonában lépett pályára, s meglepetésre csak két szoros csatában maradt alul. Szombaton
26-26-ot ért el, vasárnap pedig a vége előtt öt másodperccel kapott góllal szenvedett 22-21-es vereséget. Ha ekkor is marad a döntetlen, akkor a budapestiek jutnak tovább, ugyanis hivatalosan tegnap voltak pályaválasztók. A Dunaferr a magyar bajnokságban szereplő szlovákiai, eperjesi Tatran Presov vendége volt, és váratlanul nagy különbséggel, 27-19-re kikapott. A visszavágót vasárnap rendezik Dunaújvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.