Hungaricum a bőröndben

Bőröndben kellett kicsempésznie egy, a magyar kultúrát és hungaricumokat népszerűsítő küldöttségnek azokat a termékeket, amelyekkel a közelmúltban Tajvanon öregbítették hazánk hírnevét.

Velkei Tamás
2009. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téliszalámi, a gyulai és csabai kolbász, a pápai sonka, a különböző borvidékeinkről származó boraink nagy sikert arattak, ám a madárinfluenza és a H1N1-vírus megjelenését követően a 23 milliós Tajvan piacáról kiszoruló gyártók a földművelési tárca lassú ügymenete miatt nem tudják megvetni újra a lábukat a szigetállamban.
Nincsenek könnyű helyzetben a hazai borászok: ezúttal egy Eger környéki szőlősgazda, Kaló Imre kálváriája botránkoztatja meg a borásztársadalmat. Az unió előírásait követve két hektárnyi szőlőjét vágatná ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, dacára annak, hogy az agrártárca rendelete kimondja: az 1998. január 1. és 2008. január 26-a között engedély nélküli telepített szőlőültetvényekre utólagos engedély is kérhető.
Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.