időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Kasztrált pedofilok Csehországban

Hírösszefoglaló
2009.11.20. 23:00

Sikeresen kezelik egy csehországi klinikán az olyan szexuális betegségeket, mint a pedofília vagy a szadizmus. Állítólag már külföldiek is érdeklődnek a beavatkozás iránt, holott az Európai Tanács bírálta a többek között kasztrációt is alkalmazó módszert – írta legutóbbi számában a Reflex című cseh hetilap.
Csehországban öt kórházi osztályon foglalkoznak szexuális devianciákkal, de csak a Havlickuv Brod-i intézetben alkalmazzák az úgynevezett evolúciós teóriát – emlékeztetett a távirati iroda. A kezelés elején tudatosítják a betegekkel szexuális elhajlásukat, annak tüneteit, majd arra tanítják meg őket, hogyan éljenek együtt ezzel az állapottal a törvényes határokon belül. A kúra általában 14 hónapig tart. Kasztrálást csak felnőtteken, a páciens kérésére, a vele történő alapos konzultáció után, orvosi javaslatra végeznek, és csak azután, hogy a beavatkozást egy úgynevezett kasztrációs bizottság is jóváhagyja. Évente átlagosan három páciens esik át a műtéten, ami sem a beteg külsejét, sem a hangját nem változtatja meg, sőt normális szexuális életet élhet.
A szexuális aberrációk „barbár” kezelési módszerét, különösen a műtéti kasztrációt kritikai össztűz fogadta a brit sajtóban, és emberjogi aktivisták felháborodását is kiváltotta. Mindezen felül az Európa Tanács kínzás elleni bizottságának napokban közzétett jelentése megállapította, a Cseh Köztársaságban úgy kasztráltak mintegy ötven szexuális bűnelkövetőt, hogy nem is tájékoztatták őket bármiféle választási lehetőségről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.