Megbotlott Overdose gazdája

Csődbűntett alapos gyanújával őrizetbe vették a magyar– román határ mentén fekvő Nagyváradon Mikóczy Zoltán szlovák állampolgárt és annak magyar üzlettársát. A világhírű magyar versenyló, Overdose tulajdonosa illegálisan próbálta hazánkba szállítani csődbe ment élesdi húsfeldolgozója gyártósorát.

2009. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy hétig biztosan előzetes letartóztatásban marad Romániában a szélsebes magyar versenyló, Overdose tulajdonosa, akit üzlettársával együtt a napokban vettek őrizetbe a hatóságok Nagyváradon. A szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltánra és magyar állampolgárságú üzlettársára, G. D. S.-re akkor csaptak le a Sebes-Körös parti megyeszékhely ügyészei és rendőrei, amikor a magyar– román határátkelőhely felé tartottak csődbe ment romániai húsüzemük teherautókra rakodott gyártósorával. A Mikóczy és üzlettársa által alapított Karpat Carne Kft. a Nagyváradtól negyven kilométerre fekvő Élesden működtetett húsfeldolgozó üzemet, a vállalkozás azonban tönkrement, a román pénzügyi hatóságok pedig csődeljárást indítottak ellene. A tetemes adósságot felhalmozó 47 éves felvidéki magyar férfi úgy akart megszabadulni hitelezőitől, hogy megpróbálta kimenekíteni Romániából cége dokumentumait és az élesdi üzem gépeinek egy részét. Overdose tulajdonosát és üzlettársát egy negyventagú, ügyészekből és a rendőrség különleges alakulatának munkatársaiból álló különítmény tartóztatta fel Nagyvárad határában, az üzletembereket bilincsbe verve vitték a helyi kapitányságra, a gépsort szállító két teherautót és két luxusautót pedig lefoglalták. A Bihar megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyanúsítottak a 700 ezer lej (43 millió forint) értékűre becsült gépsorokat a hitelezők elől akarták eltüntetni, a cég adósságai miatt ugyanis ezeket hamarosan elárverezték volna. „A tulajdonosok ugyanakkor arra kényszerítették a Karpat Carne Kft. ügyvezetőjét, hogy a felszerelés akadálytalan szállítása érdekében hamis papírokat állítson ki. Így az összecsomagolt felszerelést a felszámolóbiztos engedélye nélkül akarták kimenekíteni Romániából” – nyilatkozta az ügyben Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrség szóvivője. Mikóczyt és üzlettársát tíznapos előzetes letartóztatásba helyezte a váradi törvényszék, a hivatalosan hamis csőddel gyanúsított vállalkozók korábban nem szabadulhatnak az őrizetből.
Mikóczy Zoltán elsősorban Overdose, a tizenkét futamán veretlen magyar versenyló tulajdonosaként vált közismertté. A dunaszerdahelyi üzletember nemrég arról számolt be, hogy év elején lesérült paripája idén már nem versenyez, jövőre azonban újra rajthoz áll, visszatérésének azonban még nincs időpontja. A jelenleg Angliában gyógyuló Overdose bal első lábán az április 19-i budapesti verseny után észleltek sérülést, később francia kezelőorvosa eltávolította a tályogot, és patkót ragasztott a lóra, amely kímélte a sérült bal első lábát, de jobban terhelte a jobb elsőt, így az utóbbi is begyulladt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.