Őrizetben marad Mikóczy

Romániai őrizetben marad egyelőre Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán, akit egy héttel ezelőtt tartóztattak le Nagyváradon. Az ügyészség csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás gyanújával folytat eljárást Mikóczy és Györke Dezső Sándor ellen, és még a napokban megtörténhet a vádemelés is.

2009. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 31-ig bizonyosan romániai őrizetben marad Overdose tulajdonosa, miután a nagyváradi táblabíróság tegnap elutasította Mikóczy Zoltán és üzlettársa, Györke Dezső Sándor szabadlábra helyezési kérelmét. Mint ismeretes, a szlovák, illetve magyar állampolgárságú üzletembereket egy héttel ezelőtt tartóztatták le a partiumi megyeszékhely ügyészei és készenléti rendőrei, amikor hamis papírokkal akarták kimenekíteni Romániából csődeljárás alatt álló húsüzemük gyártósorát. Mikóczy és Györke az élesdi Karpat Carne Kft. mintegy 43 millió forint értékűre becsült gépeit és berendezéseit próbálta átszállítani Magyarországra. Rendőrségi források szerint megfenyegették a cég ügyvezetőjét, hogy állítson ki hamis iratokat a gépekről, amelyek szerint ezek nem a csődbe jutott húsüzemtől, hanem egy másik vállalattól származnak. Az ügyvezető azonban feljelentést tett a rendőrségen a két tulajdonos ellen, a rendőrök pedig még a román–magyar határátkelő előtt feltartóztatták Mikóczyék konvoját. Ügyészségi információk szerint egyébként az üzletemberek a teherautók átkutatására feljogosító bírósági engedély ellenére sem járultak hozzá a szállítmány átvizsgálásához, és nem voltak hajlandók felfedni személyazonosságukat sem. Emiatt a helyszínen megbilincselték őket. A nagyváradi ügyészség csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás gyanújával folytat eljárást Mikóczy és Györke ellen, és még a napokban megtörténhet a vádemelés is.

Visszavonhatják a futtatói jogot. Felfüggeszthetik vagy akár vissza is vonhatják a híres magyar versenyló, Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán futtatói jogát, ha bebizonyosodik, hogy bűncselekményt követett el – közölte az MTI-vel Száraz György lósportszakíró. Elmondta: a szabályok szerint erre a versenyintézőség tehet javaslatot a Lóverseny Felügyelő Bizottságnak (LFB), a döntést ez utóbbi szervezet hivatott meghozni. Mivel a futtatói jog számos feltétele közül az egyik az erkölcsi tisztaság, átmeneti időre visszavonható, vagy elvehető attól, akit bűncselekmény miatt elítélnek. Alagon egyelőre csak vélelmezik, hogy tévedett a Mikóczy Zoltánt elfogó román rendőrség, ám bármi megtörténhet. Még az is elképzelhető, hogy hatalmas értéke okán – Overdose becsült értéke ötmillió euró (1,34 milliárd forint) – egy csődeljárásban lefoglalható a ló. Overdose-t a másik szlovák állampolgárságú társtulajdonosa el is viheti Magyarországról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.