időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Röviden

MN
2009.11.20. 23:00

Hajós örül, hogy megszűnnek
Hajós András szerint az, hogy a Sláger és a Danubius Rádió megszűnik, az elmúlt húsz év legcsodálatosabb fejleménye – ezt a juj.hu-nak nyilatkozta a zenész. Úgy véli ugyanis, ezek az kereskedelmi adók a felelősei annak, hogy a magyar könnyűzene olyan állapotban van, amilyenben. Nyilatkozatában kifejtette, annak nem örül, hogy egyeseknek üzleti vagy munkahelyi nehézsége adódik, annak viszont zenészként igen, ha ezeknek a rádióknak a zenei kínálata megszűnik. (MN)

Márton-nap a Liteában
Kalász Márton költő, író, műfordító, a Magyar Írószövetség volt elnöke a vendége a Litea Könyvesház (Bp. I., Hess András tér 4. – Fortuna udvar) Márton-napi irodalmi délutánjának, ami ma fél hatkor kezdődik. (V. K.)

Újra lesznek Gólyavári esték
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (Bp. VIII., Múzeum krt. 4.) ma délután hatkor kezdődik a megújult – egykor nagyon sikeres – Gólyavári esték sorozatban a Bolyai-díjas Ritoók Zsigmond Antigoné című előadása. (V. K.)

Leláncolt Prométheusz
Antalóczy Zoltán A leláncolt Prométheusz című kötetét a szerző ma 16 órától mutatja be az ELTE Egyetemi Könyvtárában (Budapest V., Ferenciek tere 6.). A művet Klinghammer István méltatja. (S. L. S.)

Iancu Laura könyvbemutatója
Iancu Laura költő Névtelen nap című verseskötetének bemutatója ma este hatkor kezdődik az Új Színház Bubik István Stúdiószínpadán (Bp. VI., Paulay Ede utca 35.). Közreműködik Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Ruttkay Laura színművész (P. Z.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.