időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Schwajda újíthatja fel a színházat

Gulyás J. Attila
2009.11.28. 23:00

A Csiky Gergely Színház Közhasznú Kft.-re ruházza át Kaposvár önkormányzata a teátrum épületének tulajdonjogát. Schwajda György színházigazgató vállalja a rekonstrukcióhoz szükséges források megszerzését és a beruházás megvalósítását, a város pedig az ehhez szükséges másfél milliárd forint önrészt.<br />

Bűvészmutatványra vállalkozik Schwajda György, a kaposvári Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azzal, hogy a társaság tulajdonába veszi a teátrumot. Schwajda rendíthetetlenül bízik abban, hogy ami Babarczy Lászlónak csaknem három évtizedes igazgatói működése alatt nem sikerült, az neki sikerülni fog, és 2011-ben, a centenáriumi év őszén befejeződik a színház felújítása.
Kaposvár önkormányzatától apportálással kerül a színházi kft. tulajdonába az épületvagyon. A városi közgyűlés felhatalmazta a Csiky Gergely Színház Közhasznú Kft.-t az állami támogatási pályázat benyújtására, a rekonstrukció előkészítésére, a beruházói és az azzal kapcsolatos teendők ellátására, az önkormányzat pedig kötelezettséget vállalt a színház-rekonstrukcióhoz szükséges 1,5 milliárd forint önrészhányad biztosítására. A régi és az új tulajdonosok reménye szerint 2011 őszén a százéves múltjához méltó körülmények között kerülhet sor a kaposvári színház centenáriumi ünnepségére.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.