Feszültségkeltő Dinamo

2009. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó előtti, 5. fordulójának szerda mérkőzései után az Ajax, a Hamburg, a Hapoel Tel-Aviv, a Salzburg, a Villarreal, a Fenerbahce, a Benfica és az Everton nyugtázhatta, hogy már ott van a legjobb 32 között. Brüsszelben pedig felettébb szomorúak lehetnek, hogy az Anderlecht hiányzik erről a listáról, holott a belgákat már október 30-án továbbjutónak könyvelték el. Igaz, ez akkor azért történhetett meg, mert az UEFA három pontot levont a Dinamo Zagrebtől. Az A csoportban a horvátok előzőleg botrányos körülmények között nyertek 3-0-ra az FC Temesvár vendégeként; randalírozó szurkolóik a meccs közben székeket és köveket hajigáltak a pályára. (A BBB, vagyis a Bad Blue Boys Európa egyik leghírhedtebb ultracsoportosulása.) Az UEFA azonban később visszakozott, a pontlevonást 75 ezer eurós pénzbüntetésre változtatta. A Dinamo pedig szerdán váratlanul idegenben 1-0-ra legyőzte az Anderlechtet – a hazaiaknál Juhász Roland végig pályán volt –, így a zárókör előtt a csoportból még csak az Ajax jutott tovább; az állás: 1. Ajax 11, 2. Anderlecht 8, 3. Dinamo 6, 4. Temesvár 2. Juhászék még az Ajaxhoz utaznak, s mivel korábban Zágrábban nyertek 2-0-ra, a Dinamóval való összevetésben ők a jobbak, és egy pontot szerezve biztosan továbblépnek. Vereség esetén viszont könnyen kipottyanhatnak, azért ez is benne van a pakliban… Az I csoportban az AEK Athén hazai vereségével már elszállt, a sérült Németh Krisztián nem volt ott a görögök keretében.
Tegnap ugyancsak tizenkét mérkőzést játszottak, s a K csoportban a PSV Eindhoven a Sparta Praha ellen úgy lépett pályára, hogy győzelem esetén ott van a 32 között. Így is lett, bár nem mindennapi izgalmak árán, hiszen a holland sikert jelentő gól csupán a 90. percben született meg. Az eindhoveniek magyarja, Dzsudzsák Balázs számára további örömteli hír, hogy a spanyol Marca információja szerint a Real Madrid érdeklődik iránta. „A tradicionális balszélső posztot képviseli: gyors és milliméter pontosan adja középre a labdát. A Real Madrid sportvezetése az egész idényben figyelte, és elnyerte az edzői stáb tetszését” – írja a Marca.
A J csoportból a Sahtar, az L-ből a Werder Bremen és a Bilbao is továbbjutott, utóbbi három gólt vágott Sáfár Szabolcs és az Austria Wien kapujába. Botrány miatt 20 percig állt a játék Bécsben, mert a csalódott hazai drukkerek 0-2-nél berohantak a gyepre.

Európa-liga, csoportkör, 5. forduló: A csoport: FC Temesvár–Ajax 1-2, Anderlecht–Dinamo Zagreb 0-1; B cs.: Valencia– Lille 3-1, Slavia Praha–Genoa 0-0; C cs.: Celtic–Hapoel Tel-Aviv 2-0, Hamburg–Rapid Wien 2-0; J cs.: Sahtar Donyeck–FC Bruges 0-0, Toulouse–Partizan Beograd 1-0; K cs.: PSV Eindhoven–Sparta Praha 1-0, FC Köbenhavn–CFR Cluj 2-0; L cs.: Austria Wien–Bilbao 0-3, Werder Bremen–Nacional 4-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.