Forró Tamást is börtönbe küldenék

Felülbírálatra alkalmatlannak tartja súlyos eljárásjogi hibák miatt Sódor István fővárosi fellebbviteli főügyész a Kulcsár Attila és 23 társa ellen a Fővárosi Bíróságon (FB) hozott elsőfokú ítéletet.

Munkatársainktól
2009. 12. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádhatóság vezetője kifejtette, a nem jogerős ítéletben a vádlottak által elkövetett bűncselekmények „nem minősíthetők pontosan”, ebből következően a büntetésekről sem lehetett érdemben dönteni. Ettől függetlenül Sódor István tételesen elemezte, hogy az elítéltekre kiszabott büntetések mennyiben megalapozottak. A főügyész szerint például Kulcsár Attila büntetésének súlyosbítása lenne indokolt, de a másodrendű Kerék Csaba börtönbüntetését is „lényegesen hosszabb szabadságvesztésre” változtatná. Forró Tamás exújságíró esetében is letöltendő szabadságvesztést lát indokoltnak a főügyészség.
Az elsőrendű vádlottnál az ügyészségi átirat szerint felmerülhet, hogy nem is sikkasztást követett el (a bróker más mellett ezért kapott nyolc év letöltendő börtönt), hanem csalást. A nem jogerősen felmentett Rejtő E. Tiborral, a K&H Bank volt vezérigazgatójával szembeni bizonyítási eljárásban az FB nem szerezte be a kellő mennyiségű bizonyítékot, alapvető fontosságú körülményekkel nem foglalkozott. Az 58 oldalas ügyészi indítványba már az ügyben érintett védők is betekinthettek, abból beszámolójuk alapján idézünk részleteket. Az indítványban foglaltak értékelése a Fővárosi Ítélőtábla feladata.
Bővebben az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.