Őrizetben a koporsótolvaj

Őrizetbe vette tegnap a román rendőrség azt a magyar nemzetiségű férfit, akit öt társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy egy évvel ezelőtt ellopta a Friedrich Karl Flick osztrák–német milliárdos holttestét rejtő koporsót. Faragó László kiadatásáról a brassói bíróság dönt.

2009. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

S zékelyföldön sikerült lefülelni a Friedrich Karl Flick iparmágnás holttestét és koporsóját hazánkba csempésző bűnbanda egyik tagját. A román állampolgárságú Faragó Lászlót tegnap reggel a Kovászna megyei Torján tartóztatták le a nyomozók, ahol a 44 éves férfi barátainál húzódott meg. Emil Ciurea, a területi rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője elmondta: a Faragó nevére kibocsátott európai elfogatóparancsról a magyar hatóságoktól kaptak tájékoztatást. Hétfőn este olyan információhoz jutottak, miszerint a gyanúsított a Kézdivásárhely melletti községben tartózkodik. A Maros megyei illetőségű férfi éppen aludt, amikor rajtaütöttek a kommandósok, így esélye sem volt a menekülésre, magyarországi kiadatásáról a brassói táblabíróság dönt.
Az öt-hatmilliárd eurós vagyont hátrahagyó Friedrich Karl Flick osztrák–német milliárdos koporsóját tavaly novemberben lopta el a magyar–román bűnbanda a család karintiai, veldeni mauzóleumából, ahonnan teherautóval Budapestre szállították. Az iparmágnás holttestét rejtő, cinkből készült, kettős szarkofágokat az idén november 18-án, illetve 20-án a főváros XII. és II. kerületében találták meg, és a holttesttel együtt visszajuttatták a családnak. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány korábban elmondta, az ügyben két gyanúsítottat fogtak el. Egyikük egy, a cselekmény irányításával gyanúsított 41 éves budapesti ügyvéd, a másik pedig egy állandó munkahely nélküli, futárfeladatokra beszervezett, 31 éves ercsi férfi.
A nyomozati anyag szerint négy tettestársuk közül a tegnap Romániában őrizetbe vett Faragó július 3-án Bécsben százezer eurót vett át ismeretlenektől. A Flick család azonban cáfolta, hogy váltságdíjat fizettek volna a koporsóért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.