Raklapnyi Kulcsár-dosszié

Átszállíthatják a napokban a másodfokra váró Kulcsár-dossziét a Fővárosi Ítélőtáblára a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségtől – értesült lapunk hivatalos forrásból. Úgy tudjuk, 140-150 ezer oldalnyi iratról van szó, amelyet személyautóval visznek majd át az egyik épületből a másikba. Ez akár fél napot is igénybe vehet. Az irattömegben a vádhatóság részletesen elemzi a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét. Korábban megírtuk, hogy információink szerint Sódor István fővárosi fellebbviteli főügyész javaslatára várhatóan teljes egészében hatályon kívül helyezhetik a nem jogerős ítéletet. Ezt az értesülésünket Sódor cáfolta.

Munkatársunktól
2009. 12. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság tegnap arról írt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla – védője kezdeményezésére – megszüntette Kerék Csabának, a Britton Kft. ügyvezetőjének házi őrizetét. Kerék Csabát a Kulcsár-per másodrendű vádlottjaként a Fővárosi Bíróság még a múlt nyáron sikkasztásért, pénzmosásért és okirat-hamisításért nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és 176 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. Ruttner György ügyvéd, Kerék védője még október végén kérte az ítélőtáblától a már közel öt éve házi őrizetben lévő védencével szemben elrendelt kényszerintézkedés enyhítését. A védő felhívta a figyelmet arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény kötelezi a bírót: a szóban kihirdetett ítéletét 30, a szövevényes ügyeket 60 napon belül írásba kell foglalnia. A Kulcsár-ügyet ezzel szemben nyolc hónappal az ítélet kihirdetése után foglalták írásba. Azóta újabb hét hónap telt el, s még mindig nem terjesztették elő az iratokat a Fővárosi Ítélőtáblához. – Ruttner úgy véli, az eljárás ilyen nagymértékű elhúzódása sérti Kerék Csaba tisztességes eljáráshoz való jogát, és már-már az emberi jogok megsértésének határát súrolja – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.