Szabadlábon Mikóczy

2009. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadlábra helyezte tegnap a nagyváradi törvényszék az egy hónappal ezelőtt börtönbüntetésre ítélt Mikóczy Zoltánt, a híres versenyló, Overdose tulajdonosát. Mikóczyhoz hasonlóan kiengedték a bihari megyeszékhely rendőrségi fogdájából a szlovák állampolgárságú férfi magyar állampolgárságú üzlettársát is, Györke Dezső Sándort. Mindketten elhagyták Romániát. Alexandru Butuc, a két üzletember védőügyvédje közölte: a nagyváradi törvényszék védencei többszöri, korábban mindannyiszor elutasított szabadlábra helyezési kérelmét hagyta jóvá tegnap. A bíróság november 6-án született ítéletével ellentétben Mikóczyék jogi képviselője ezúttal azt állította, hogy védenceit nem letöltendő, hanem felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották. Így még nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e a verdikt ellen. Cristian Monenci, a törvényszék szóvivője egy hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott: Mikóczyt egy év és hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt, üzlettársára pedig két év és két hónapot szabtak ki. Györke Dezső Sándort a csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtásban is vétkesnek találták.
Mikóczyékat októberben tartóztatták le Nagyvárad határában, mert kamionokban el akarták szállítani a csődeljárás alatt álló élesdi húsüzemük, a Karpat Carne Kft. 700 ezer lej (43 millió forint) értékű gépeit. Mikóczy Zoltán a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát, ám nem tagadta a vádiratban leírtakat. Elmondása szerint azt hitte, hogy a kérdéses gyári felszerelések hónapok óta egy másik cég tulajdonában vannak, s nekik akarta azokat elszállítani egy tartozás fejében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.