Szász óv a baloldaltól

2009. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erdélyi Magyar Polgári Párt elnöke, Szász Jenő szerint Románia többségi lakosságának és a magyarságnak egyaránt óvakodnia kell a szocialisták hatalomra kerülésétől. A Székelyudvarhely alpolgármesteri tisztségét is betöltő politikus úgy véli, ha az államelnöki tisztségre pályázó Mircea Geoana vezette román szociáldemokraták veszik át a kormányrudat Bukarestben, akkor az ország a hét éve baloldali irányítás alatt álló hazánk sorsára jut. Az RMDSZ-szel rivalizáló alakulat elnöke éppen ezért azt ajánlja az erdélyi magyaroknak, hogy a romániai államfőválasztás második fordulójában ne Geoanára, hanem a jobboldali Traian Basescura szavazzanak. Különben Szász szerint a voksok mindössze 3,8 százalékát begyűjtő Kelemen Hunor, az RMDSZ jelöltje leszerepelt az elnökválasztás első fordulójában. Az MPP elnöke élesen bírálta a Markó Béla vezette alakulatot amiatt, hogy államfőjelöltje megnevezése előtt nem konzultált a többi erdélyi magyar szervezettel. Lapunk értesülései szerint az RMDSZ a kormányra lépés ügyében sem egyeztetett például a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal, holott az EP-képviselő többször leszögezte: Markóék hatalomra kerülése negatívan befolyásolhatja az erdélyi magyar összefogást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.