Energiahiány a baloldalon

A baloldali alakulat több politikusa szerint természetfölötti energiák bevetésével sikerült legyőznie Traian Basescunak a decemberi államfőválasztásokon a szociáldemokrata Mircea Geoanát. Az elnöknek tulajdonított paranormális erők sokak derültségére jelenleg komolyan tematizálják a bukaresti politikai diskurzust.

2010. 01. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkalmazott-e paranormális képességekkel rendelkező személyeket ellenfelei gyengítésére Traian Basescu a tavaly decemberben rendezett államfőválasztás kampányában, az ibolyakék láng okozta-e Mircea Geoana vereségét? Ilyen és ehhez hasonló kérdések marcangolják a román szociáldemokrata párt (PSD) vezető politikusait, akik többnyire az okkultizmus területéről hozott ürügyekkel igyekeznek kimagyarázni, miért vesztették el sorrendben másodszor az elnöki Cotroceni-palotát. Miközben az ellenzéki alakulat számos politikusa alapos elemzésekben boncolgatja, milyen hibáknak és baklövéseknek köszönhető Geoana alulmaradása – például hogy titokban találkozott a kétes hírű Sorin Ovidiu Vantu médiamágnással, vagy a forradalom városában, a közismerten kommunistaellenes Temesváron kötött protokollumot a liberálisokkal –, pártbeli alapemberei nevetséges indokokkal próbálják tisztára mosni.
Az X-aktákba illő összeesküvés-elmélettel először a párt nagy kombinátoraként elhíresült Viorel Hrebenciuc képviselőházi frakcióvezető, Geoana kampányfőnöke rukkolt elő, aki meggyőződéssel állítja, Basescu ezoterikus erőket vetett be a PSD elnöke ellen. Hrebenciuc azt bizonygatja, nem véletlen, hogy az államfő és az őt támogató demokrata-liberális párt vezetői ibolyaszínű nyakkendőt, pulóvert öltöttek kampányrendezvényeken, az pedig szerinte fatális tévedés volt, hogy a december 6-i második fordulót megelőző televíziós párbajt csütörtökön rendezték, amelyről az ezotéria beavatottjai tudják, hogy az ártalmas energiák átalakítására és feloldására alkalmas jelkép, az „ibolyakék láng” napja. Geoana a napokban elmondta, nem hisz ugyan abban, hogy okkult erők miatt vesztette el a választásokat, de biztos forrásokból tudja, hogy riválisa paranormális képességű tanácsadókat foglalkoztat, akiknek szolgáltatásait a tévévita közben is igénybe vette. Minderre rátett egy lapáttal Mihaela Geoana, a PSD-elnök felesége is, aki a hét végén úgy nyilatkozott, a választási vita során maga is erőtlen volt, férjén pedig „energetikai támadások” nyomait érezte, például nem normális módon válaszolt a neki feltett kérdésekre.
Miközben Basescu kissé gúnyosan azzal válaszolt a baloldal eredeti támadásaira, hogy a divatszakmában tavaly az ibolyaszín volt a menő, a PSD számos vezető politikusa egyre ingerültebben reagál a pártelnök gyerekes nyilatkozataira, és nyilvánvalóan arra készül, hogy a márciusi kongresszuson eltávolítsa Geoanát. Az alakulat országos tanácsát vezető Adrian Nastase exkormányfő, volt pártelnök – akinek visszatérését egyre többen valószínűsítik – tegnap leszögezte: a pártnak jelenleg fontosabb teendői is vannak parapszichológiai szeánszok rendezésénél, a Geoanát korábban együgyűnek nevező Ion Iliescu volt államfő, a párt tiszteletbeli elnöke pedig felhívta a figyelmet, hogy a 21. században élünk, és Nostradamus kora rég letűnt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.