időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Molotov-koktélok a Perényi 1.-ből?

Vona Adrienn
2010.01.14. 23:00

A Perényi 1. nevű debreceni szórakozóhelyről szerezték be valószínűleg a romagyilkosság gyanúsítottjai azokat az üvegeket, amikkel a romagyilkosság-sorozat helyszínein házak felgyújtását kísérelték meg. Piricsén lőszerhüvelyeket, Tarnabodon rongymaradványokat találtak, a két halálos áldozatot követelő Nagycsécsen pedig ragasztószalagon rögzítették három gyanúsított DNS-nyomát a nyomozók. K. Árpád elsőrendű gyanúsított elismerte, hogy járt a gyilkosságsorozat galgagyörki, piricsei és tarnabodi helyszínén.

Hamarosan meg fogják érteni a gyanúsítottak, hogy mik azok a bizonyítékok, amiért életfogytig tartó börtönbüntetést kaphatnak – nyilatkozta lapunknak Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, akit a romagyilkosság-sorozat tárgyi bizonyítékairól kérdeztünk. – A szakértői vélemények ismertetése mellett még számos kérdést fogunk feltenni a gyanúsítottaknak, mert úgy tűnik, hogy vagy nem értik, vagy megpróbálják elbagatellizálni az ellenük szóló bizonyítékokat – tette hozzá.
Mint azt lapunk korábban már megírta, K. Árpád tagadja, hogy részt vett volna az emberölésekben, azonban a napokban újabb vallomást tett. – Védencem pontosította a vallomását, és elismerte, járt az emberölés-sorozat galgagyörki, piricsei és tarnabodi helyszínén – nyilatkozta Ruzsbaczky Nóra, K. Árpád védője. Ismeretes: Galgagyörkön három, romák által lakott házra zúdultak a lövések, Piricsén Getyinás Magdolnát lábon lőtték. Tarnabodon négy magyar házat értek lövések. A védőtől megtudtuk, a piricsei támadásnál derékmagasságból adták le a lövéseket, ami az előzetes fegyverszakértői jelentések alapján élet kioltására nem lett volna alkalmas. – A gyilkosságsorozatban eddig elkészült szakvélemények eltérők. Ugyanis a gyanúsítottak elfogása előtt elkészült előzetes szakvélemények, amit a SOTE szakértői csoportja készített, eltérést mutat az igazságügyi mMinisztérium alá tartozó Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet munkatársai által készített szakvéleményekkel – állítja a jogi képviselő. Petőfi Attila korábban egy sajtótájékoztatón már elismerte, a gyilkosságsorozat kilenc helyszíne közül háromnál olyan anyagmaradványokat, nyomokat találtak a rendőrök, amik három gyanúsított genetikai profiljával egyezést mutattak. Ez a három helyszín pedig Piricse, Tarnabod és Nagycsécs. A két halálos áldozatot szedő nagycsécsi támadásnál egy ragasztószalagon rögzítették három gyanúsított DNS-nyomát, Tarnabodon egy Molotov-koktélhoz tartozó rongymaradványt találtak, Piricsén pedig lőszerhüvelyeken rögzítettek nyomokat a rendőrök. Az előzetes feltételezések szerint a Molotov-koktélos üvegek a Perényi 1. nevű klubból származhatnak. Ismeretes: A Nemzeti Nyomozó Iroda 120 fős különegysége kilenc bűncselekményben folytatott eljárást, a támadássorozat feltételezett elkövetőit augusztus 21-én a Perényi 1. nevű szórakozóhelyen tartóztatták le. Emberöléssel K. Árpádot és öccsét, K. Istvánt, P. Zsoltot, míg bűnsegédlettel Cs. Istvánt gyanúsítják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.