Drogdílerek fizették a román rendőrtisztet

2010. 02. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta szolgáltatott információkat a bukaresti alvilágnak az a román rendőrtiszt, akit bűnözőkkel való együttműködés gyanújával helyeztek 29 napos letartóztatásba a hét végén. Florea Farcasanu, Bukarest 4. kerületi kapitánysága kábítószer-ellenes csoportjának munkatársa rendszeresen tájékoztatott drogcsempész bűnbandákat a rendőrségi akciókról, amelyek emiatt az elmúlt időszakban rendre meghiúsultak. A rendőrség szerint a felügyelő kódolt üzenetekkel értesítette a dílereket a készülő razziákról és házkutatásokról, szolgáltatásai fejében pedig 600–800 euró közötti juttatást kapott havonta.
Ezzel egy időben Bukarestben két embert életfogytiglani, egy harmadikat pedig harminc év szabadságvesztésre ítéltek különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság, kábítószer-forgalmazás és emberkereskedelem miatt. A román dílerek kiterjedt drogcsempészhálózatot működtettek, s erőszakkal kényszerítettek prostitúcióra nőket. Áldozatuk egyikét évekkel ezelőtt félholtra verték amiatt, hogy megtagadta a prostitúciót, majd egy hétig pincébe zárták, ahol a 21 éves nő életét vesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.