Elkobozzák Raffaelék vagyonát?

2010. 02. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cozma-gyilkosság gyanúsítottai vagyonának elkobzását kezdeményezi az egykori veszprémi román kézilabdázó családjának ügyvédje, Helmeczy László. A védő a román napilap, az Adevarul tegnapi számában úgy nyilatkozott: a kézilabdázó fizetéséből eltartotta családját, amely halálával támasz nélkül maradt. „Mindent el akarok venni tőlük, hogy a vagyon a sértett hozzátartozóihoz kerüljön kártérítésként” – mondta Helmeczy, aki az első számú gyanúsított, Raffael Sándor vagyonát több millió euróra becsülte. A bíróság tavaly zárolta a gyanúsítottak vagyonát, Raffael sárbogárdi és Sztojka Iván enyingi házát, Németh Győző BMW terepjáróját, pénzét. Az ügyvéd azt is javasolja, hogy a sárbogárdi férfit – aki a hatóság szerint szíven szúrta Cozmát – büntessék a tettéért maximálisan kiszabható, húsz év szabadságvesztéssel. Petre Cozmát, az áldozat édesapját meglepte ügyvédje nyilatkozata. Az Adevarulnak elmondta: nem tudott a kártérítési kezdeményezésről, de nem okozna neki boldogságot fia gyilkosainak pénze. Marian volt barátnője a Prosport sportlapnak felidézte: az enyingiek Marianra gyáván, hátulról támadtak. „Miután szíven szúrták, a támadók körülállták Mariant, s perceken keresztül figyelték a haláltusáját” – nyilatkozta Claudia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.