Hagyó Miklós szabadul a vagyonától

Jóval az ellene tett terhelő nyilatkozatok előtt kezdett szabadulni vagyonától Hagyó Miklós, a BKV-s ügyekbe belebukott szocialista főpolgármester-helyettes, akinek cége hónapokkal ezelőtt 68 millió forintért adta el értékes II. kerületi ingatlanját – számolt be tegnap a Hír TV.

Munkatársunktól
2010. 03. 31. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wirtass Kft., amelynek tavaly óta már csaknem teljes egészében, 97 százalékban tulajdonosa a politikus, a részben tulajdonában álló budai, Verecke úti ház és az Árpád-kilátó lábánál hozzá tartozó telek értékesítéséről a múlt év végén döntött. Hagyó a tranzakcióról, de más bevételről sem tett említést idei vagyonbevallásában, pedig a Hír TV birtokába jutott banki átutalási megbízás bizonyító erejű lehet.
Simor András jegybankelnök cégének ciprusi számláit hasonló okok miatt már vizsgálják, Hagyót viszont az új parlament megalakulásáig mentelmi jog védi, ugyanis országgyűlési képviselőségéről nem mondott le. A cég főkönyvi kivonata szerint a Wirtassnak az Andrássy út szomszédságában, a Paulay Ede utcában további hét ingatlanja van. Szakértői becslések szerint ezek több száz millió forintot érnek.
A fővárosi vizsgálóbizottság személyes meghallgatását is lemondó Hagyó hetekkel ezelőtt két XII. kerületi ingatlanját is lányára íratta, nyilatkozatai szerint akkor még nem állt szándékában külföldre menekülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.