Joav Blum hárítana

Dénes Zoltán
2010. 03. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a sukorói per tárgyalása a Székesfehérvári Megyei Bíróságon tegnap. A tárgyaláson a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kitartott amellett, hogy a bíróság nyilvánítsa semmisnek a Velencei-tó partján fekvő, állami tulajdonban lévő, 70 hektáros területet érintő telekcsere-szerződést. A vagyonkezelő arra hivatkozik, hogy a szerződések jogszabályba ütköznek, valamint arra, hogy feltűnő az értékbeli aránytalanság a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás között.
A területért albertirsai és pilisi „gyümölcsöseit” felajánló Joav Blum ügyvédei szerint viszont az izraeli–magyar állampolgárságú ügyfelük jóhiszeműen járt el, az ügyben keletkezett újabb értékbecslések pedig szerintük nem képezhetik alapját a szerződés érvénytelenségét kérő eljárásnak. Meglátásuk szerint emellett az MNV Zrt. ráadásul kicsúszott a jogorvoslati kérelemre törvényesen rendelkezésre álló határidőből. Ragaszkodtak ahhoz is, hogy a bíróság hallgassa meg tanúként Nagy Jánost, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, mert, mint mondták, tudomásuk szerint ő volt az, aki a teljes folyamatot átlátta és kezelte. Joav Blum hangsúlyozta, hogy a szerződés aláírásakor azt feltételezte, hogy az MNV szakemberei ismerik Magyarország törvényeit és eljárási rendjét. A szerződést az ügyvédje és Császy Zsolt, az MNV Zrt. volt jogi igazgatója készítette elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.