Pert nyert a volt igazgató

Vancsura Miklós, a sárvári gyógyfürdő jelenlegi, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. volt igazgatója egy korábbi munkaügyi jogvita után immár másodízben nyert pert korábbi munkahelye ellen. A közelmúltban a bíróság jogerősen másodfokon is felmentette, miután a hévízi fürdő jelenlegi ügyvezetése a tó partján indított 2/B beruházás kapcsán gondatlan károkozás miatt beperelte.

Velkei Tamás
2010. 03. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vancsura Miklóst azzal vádolták meg, hogy törvénytelenül indította el a 2/B ütem közbeszerzését, és jogtalanul írt alá több tervezői és lebonyolítási szerződést, azonban a bíróság ítéletében jogszerűséget állapított meg.
A volt főigazgató lapunknak elmondta: 2006-ban Vértes Árpád független (korábban az SZDSZ által támogatott) polgármester nem engedte számára, hogy aláírja a 2/B ütem fejlesztését, még egy független igazságügyi szakértőt is megbíztak a tulajdonosok, hogy vizsgálja meg a beruházást. A szakértő azonban azt állapította meg, hogy a fürdővezető mintaszerűen, a jó gazda gondosságával járt el a beruházás előkészítése során, ezek után Molnár Lajos akkori szabad demokrata egészségügyi miniszter is támogatta a projektet. Az erről szóló levelet viszont Vértes nem ismertette azon az önkormányzati testületi ülésen, ahol az ezzel kapcsolatos döntést meghozták. A városvezető lépésével késleltette a beruházás kezdetét, félrevezette képviselőtársait is, és a később megindított építkezés költsége jócskán felülmúlta az eredetileg tervezett 960 millió forintot, amely az anyagköltségek áremelkedése, az új menedzsment által megváltoztatott tervek miatt végül 1,6 milliárdot emésztett föl. A megvalósulás végül három évet késett, ezzel három esztendei bevételkiesést okozva az önkormányzatnak.
Amint arról lapunk és a Hír TV is többször beszámolt, tavaly júliusban az önkormányzat Sikeres Hévízért képviselőcsoportjának tagjai feljelentést tettek sikkasztás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen.
Egerváriné Luca Gyöngyi, az eljáró Somogy Megyei Főügyészség sajtóreferense lapunkkal közölte: a nyomozást 2010. március 30-ig meghosszabbították, ám az már most látható, hogy a vizsgálódás határidejét további két-három hónappal szükséges megnyújtani, ugyanis a könyv-, építész és gépész szakértői vélemények még nem készültek el, valamint további tanúk meghallgatás is szükséges.
Tiborcz János, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kérdésünkre annyit mondott: a nyomozás jelenleg is folyik, annak részletei egyelőre nem nyilvánosak. Hozzátette, hogy a szakértői vélemények ismeretében az ügyészség határozza meg, hogy milyen irányt szab az ügynek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.