Román szexbotrány

Parlamenti és önkormányzati képviselők, magas rangú köztisztviselők, rendőrök, üzletemberek és sportolók neve is felbukkan a Kolozsváron kirobbant szexbotrányban. Az ügyészség által leleplezett, emberkereskedelemmel és lányok futtatásával foglalkozó bűnbanda tálcán kínálta a VIP-ügyfeleknek a prostituáltakat.

2010. 03. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexgate rázta meg a kincses város üzleti és politikai életét. A román ügyészség szervezett bűnözés és terrorizmus elleni főosztálya több személy ellen indított bűnvádi eljárást emberkereskedelem és prostitúció alapos gyanújával. A szexrabszolgaként tartott lányok szolgáltatásait parlamenti és helyi önkormányzati képviselők, állami tisztségviselők, rendőrök, üzletemberek, klub- és szállodatulajdonosok, sportolók és újságírók is igénybe vették.
A VIP-kliensek olyan lányokkal – közöttük kiskorúakkal – létesítettek szexuális kapcsolatot, akiket Natalia Strechi, a kolozsvári Nana Club tulajdonosa kényszerített prostitúcióra. Az exkluzív, a vendégek számára csak ajánlásos alapon látogatható lokál ügyfelei különböző pénzösszegek ellenében részesültek szexuális szolgáltatásban. Ugyanakkor a klubban kábítószert, főként ecstasy tablettákat is felszolgáltak a vendégeknek. Többször átlépte a Nana küszöbét egyebek mellett Petru Calian és Adrian Gurzau, a kormányzó román Demokrata– Liberális Párt kolozsvári parlamenti képviselője, Mihai Szeplekan, a Kolozs megyei közgyűlés liberális tanácsosa, Mircea Petric egykori városi tanácsos, Ovidiu Calin, a román posta regionális igazgatóságának vezetője és Zaharia Ciorba, a kolozsvári rendőrfőkapitány helyettese. Ezen túlmenően visszatérő vendégnek számítottak neves kolozsvári és bukaresti élsportolók – labdarúgók, K1-harcművészek –, énekesek, a szórakoztatóipar más képviselői. Két prostituált, Andra és Erika tanúvallomása szerint a lányok több ízben utazásaikra is elkísérték a politikusokat, akik fejenként 20 ezer forintnak megfelelő összeget fizettek szolgáltatásaikért. Bukarestben például a képviselők a vidéki honatyák számára fenntartott szállodaszobákban szállásolták el a lányokat. Tanúvallomásában Petru Calian azt nyilatkozta, hogy a prostitúciót szabályozó törvénytervezet kidolgozása érdekében végzett hatástanulmányt. Azt azonban tagadta, hogy nemi kapcsolatot létesített volna kéjnőkkel. Noha a politikusok cáfolják a nyomozás eddigi információit, a tanúvallomások közben az egyik megyei tanácsos feldobta Adrian Gurzau parlamenti képviselőt, aki szerinte többször megfordult a Nanában. Zaharia Ciorba városi rendőrparancsnok-helyettesről ugyancsak egy önkormányzati képviselő árulta el, hogy igénybe vette a lányok szolgáltatásait.
A nyomozó hatóságok egyelőre tanúként hallgatták ki a kolozsvári lokál ügyfeleinek egy részét, ügyészségi források szerint azonban akár bűnpártolással is meggyanúsíthatják őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.