Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Újabb földbotrány

Dénes Zoltán
2010. 03. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb földeladás ügyében nyomoz az ügyészség Horváth Klára, Bábolna polgármestere, MSZP-s országgyűlési képviselő ellen – közölte tegnap Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója. Mint kiderült, csak az ügyészségi vizsgálat új, az ügylet a régi. Budai elmondása szerint a szocialista országgyűlési képviselőt egy 2007-es bábolnai földértékesítési üggyel kapcsolatosan hallgatta meg a nyomozó ügyészség. Lapunk 2007-ben tárta a nyilvánosság elé, hogy Bábolna polgármesterének kérésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2007. szeptember 10-én értékesítette a város határában lévő, a Bábolna Zrt. által bérelt 240,7 hektárnyi szántóföldet, ám nem az önkormányzatnak, hanem két magánszemélynek. Utóbbiak elismerték, hogy az ügyletben strómanként vettek részt, a háttérben pedig a Jagarics Ferenc tulajdonában lévő Vivax Kft. húzódik meg. Pályázatuk elkészítésében pedig „különösebben nem”, de valamilyen mértékben Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere is segítségükre volt, sőt az NFA-val kötött szerződésük aláírására is elkísérte őket.
– Egyszerű a képlet – jelentette ki tegnapi tájékoztatóján Budai –, a jelenleg hatályos törvények szerint termőföld tulajdonjogát gazdasági társaság nem szerezheti meg, amennyiben azonban átminősítik és a művelési ágból kivonják, már lehet tulajdonos. A fideszes politikus úgy fogalmazott: Horváth Klára az ingatlanmaffiát megszégyenítő módszerrel játszotta át a 240 hektáros területet egy gazdasági társaságnak. Budai felszólította a szocialista képviselőt, hogy az immár sokadik viselt ügye miatt azonnal vonuljon ki a közéletből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.