Székelyek a bukaresti turisztikai vásáron

Látványos turistacsalogató offenzívát folytatnak a székelyföldi önkormányzatok, amelyek az elmúlt időszakban egyre többször vesznek részt önállóan nemzetközi szakkiállításokon. Hargita, Kovászna és Maros a hét végén a legnagyobb romániai turisztikai vásáron mutatta be idegenforgalmi lehetőségeit.

2010. 04. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság már legfeljebb szélsőséges román nacionalista körökben vált ki ellenérzést, hogy a Székelyföld önálló arculattal népszerűsíti magát különféle nemzetközi vagy belföldi rendezvényeken. Röviddel a budapesti szakkiállítás után a három megyéből álló régió a hét végén Bukarestben megtartott nemzetközi turisztikai vásáron is önálló standdal képviseltette magát.
A Romexpo vásárcsarnokban tizenkilenc ország részvételével megrendezett, Romániában nagy hagyománynak örvendő kiállításon a Székelyföld brandet, a többségében magyarok lakta régió idegenforgalmi látványosságait, hagyományait egyebek között magyar szimbólumokkal díszített mongol jurtával, borvízpiramissal, valamint egy csaknem három méter magas székely kapuval jelenítették meg. Hargita, Kovászna és Maros megye kiállítói egyebek mellett a hagyományos húsvéti tojásfestést is bemutatták a száz négyzetméteren elterülő székely standhoz ellátogatóknak, közöttük Elena Udrea román területfejlesztési és idegenforgalmi miniszternek, aki különleges érdeklődést mutatott a székely mesterek tojáspatkolási fortélyai iránt is. Nagyméretű térkép ismertette a Székelyföld elhelyezkedését, megközelítési lehetőségeit, útvonalait, a látogatók érintőképernyős infopulton barangolhattak a régió turisztikai látványosságai között, és reklámfilmeken ismerkedhettek a hegymászás, a siklóernyőzés vagy a sárkányrepülés lehetőségével is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.